Известие

Collapse
No announcement yet.

проклет разход на гориво???? HELP

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проклет разход на гориво???? HELP

хей колеги вижте сега, простичката ми сметка, вчера сложих 10 литра в Алфичката и занулих, днес влезе в дълбока резерва(с почти постоянно светеща лампа) а съм изминал 62км от зареждането, кажете моля ви това нормално ли е? Аз защо си мисля че разхода и е около 10 на 100,а той ми излиза доста повечко. А и като се има в предвид че въобще не съм я настъпвал????
    Хаиде моля дайте някаква идея, незнам от какво мойе да е(само за тъпия катализатор се сещам)
    Alfa Romeo 146 1.6i boxer 103hp,

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
    i dvete begachki

Като ти е прецакана ламбда сондата ти чуква разход 12-13/100
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
      как да разбера дали е прецакана

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
      i dvete begachki

Comment

На мен ми измериха газовете на газанализатор и така разбраха. Иначе мисля,че може и да ти измерят и напреженията на сондата.

www.ClassicCar-bg.com

Comment

аха значи да ида да замерят катализатора

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
          i dvete begachki

Comment

Да, нещо такова. Аз ходих в сервиз на Бош и там се оправят с тези работи

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от Speeder
              оо да! моита е ламя ... слагам 10 литра и след 3 врътки из града и почва да свети лампата .. красота
              ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Са момчета да ви обесня на газанализатор може да се каже че нещо със сместта не е наред, но неможе да се каже каква е причината ! Да не говориме че газанализатора се ползва за коли преди 90-та година - когато имаше настройка на колите сега може да се ползва точно колкото и пет зърна боб за гадаене Та идеята ми е че за откриване на проблем се прави диагностика и то не с универсален уред и универсален майстор а с такива за алфа
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Диагностика !
                  При висок разход проверяваите свещите,ако са черни една от причините е неработеща ламбда.
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Плюс това 12-13 в града е напълно реален разход за тази кола а тези дето ми твърдят че има харчи 10 или карат кат баби или немоат да сметат
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

такивата инструменти за проверка на ламбда сонда на алфа се наричат - мултицет + аутодата.

п.с там пише как, къде и колко ома е ламбда сондата(oxygen sensor).успех.

Comment

Първоначално публикувано от KaiHansen
                        такивата инструменти за проверка на ламбда сонда на алфа се наричат - мултицет + аутодата.

п.с там пише как, къде и колко ома е ламбда сондата(oxygen sensor).успех.
                        Да не ме питаш после на ЛС кви глупости си писал - е тва дет го написа е голема глупост
                        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                        sigpic
                        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Re: проклет разход на гориво???? HELP

Първоначално публикувано от RaggaJungle
                          хей колеги вижте сега, простичката ми сметка, вчера сложих 10 литра в Алфичката и занулих, днес влезе в дълбока резерва(с почти постоянно светеща лампа) а съм изминал 62км от зареждането, кажете моля ви това нормално ли е? Аз защо си мисля че разхода и е около 10 на 100,а той ми излиза доста повечко. А и като се има в предвид че въобще не съм я настъпвал????
                          Хаиде моля дайте някаква идея, незнам от какво мойе да е(само за тъпия катализатор се сещам)
                          тоя разход малко висок ми се вижда, особено щом не си я ръчкал..
                          Lexus IS200

Comment

Bbob майна пиша ЛС, за да не е флоод

п.с Пичове - не ползвайте Autodata!!!!Там пишат глупости муехехех.

Модератора може да затрие поста.

Ако някой има такива хапливи отговори на моите постове - моля има ЛС )Това е форум за споделяне на мнения, било то и глупави.Аз също виждам мнения които са глупави, но нищо не казвам.

Comment

Ама той човека не е казал, че му е изгаснала колата от липса на гориво. Ми тя лампата му светела ама нищо чудно да си измине още 30-40км. докато му изгасне колата. Аз доста съм карал градско със светеща лампа.
                              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                              sigpic
                              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Working...
                              X